Rideudstyr
Når man har hest eller rider, så er der rigtig meget forskelligt rideudstyr, man skal have. Til hesten skal man have dækken, grime, strigle og meget mere, for at sikre dennes velbehag. Se rideudstyr udsalg . Som rytter skal man have saddel, ridebukser mm. og det vigtigste af alt ridehjelm, så man er nogenlunde sikret, hvis man skulle komme ud for en ulykke.

Når man vælger rideudstyr, så er det vigtigt, at man vælger noget, som både er komfortabelt for hesten og rytteren, så begge undgår ømhed og eventuelle skavsår. På denne måde for begge nemlig den bedste oplevelse.

Hesteudstyr
Man kan få rigtig meget forskelligt hesteudstyr, som er med til at sikre hestens ve og vel. Blandt produkterne finder man hestesko, dækken, benbeskyttere og meget mere. Det er vigtigt, at man sørge for, at hesten har det fornødne udstyr, da man på denne mindsker risikoen for tidlig nedslidning og trælse skader.

Ridestøvler
Som rytter er det rigtig vigtigt, at man har nogle ordentlige ridestøvler. Ridestøvlen støtter nemlig fod, ankelled og underben, så rytteren har rig mulighed for at kommunikere nemt med hesten. Se ridestøvler udsalg her. Ridestøvler er ofte lavet af læder, ruskind eller gummi, hvor der ikke er særlig mange detaljer. Ridestøvlen skal nemlig ikke have mulighed for at sidde fast i stigbøjlen, men nemt glide ud, hvis man skulle være så uheldig at falde af hesten.

Sadler
Ideen om sadlen har eksisteret siden før vores tidsregning, hvor man brugte stof og reb til at side på og holde en fast. I dag er sadlen langt mere udviklet, og der findes rigtig mange forskellige slags. For eksempel bruger men ikke samme sadel til dressur, som man bruger til springkonkurrencer.

Det er vigtigt at bruge en sadel, da denne skal fordele ens vægt ud på hestens ryg, så den ikke bliver særlig belastet. Derudover så er sadlen også en slags støddæmper, så man som rytter får støttet ryggen, og derved ikke bliver skadet.

Ridehjelm
Det er rigtig vigtigt, at sikkerheden er i orden, når man rider. Hestene er lydige, men man kan risikere, at den bliver skræmt og reagere instinktivt på dette, hvilket kan resultere i, at man fælder af. Derfor er det rigtig vigtigt, at man bruger en ridehjelm. Se ridehjelme udsalg her . Det er ikke obligatorisk at bruge ridehjelm i Danmark, men hvis man vil mindske risikoen for hovedskader betydeligt, så er det altså en rigtig god idé at benytte sig af disse.

Ridebukser
Når man er ude at ride, så er det altså rart at have noget tøj på, som sidder helt perfekt og er komfortabelt. Det er vigtigt, at tøjet ikke sidder og strammer de forkerte steder, så blodtilførselen bliver klemt. Se ridebukser udsalg her. Derfor er det rigtig vigtigt, at man har nogle ordentlige ridebukser, som støtter alle de rigtige steder uden at klemme.

Man kan få mange forskellige slags ridebukser både til mænd, kvinder og børn. Man kan både for nogle helt klassiske i afdæmpede farver, men man kan også få diverse ternede ridebukser. Der er i sandhed noget for enhver smag.